01

LIJN 10

Waar komt de naam 'Lijn 10' vandaan, een veelgehoorde vraag. Ik wilde geen standaard naam voor mijn bedrijf. Wat je veel ziet, Marjolijn fotografie….Omdat ik verschillende dingen doe, heb ik gekozen voor een naam dat al mijn werkzaamheden omvat. MarjoLIJN, LIJN de laatste letters van mijn naam. Vrienden en familie noemen mij vaak LIJN. Ook heb ik verschillende lijnen. Een lijn voor bloemen, een fotografie lijn, en toen ik begon ook een vintage lijn. 10 is mijn lievelings getal, en ik ben op de 10e jarig. Vandaar dat ik mijn bedrijf 'Lijn 10' heb genoemd.

02

SPECIALISATIE

Je kunt mij boeken als bruidsfotograaf om jullie huwelijksdag vast te laten leggen. Daarnaast kun je mij ook boeken als fotograaf voor een newborn / baby fotoshoot of zwangerschapsfotoshoot. Als fotograaf ga ik op zoek naar de kleine details en spontane momenten, zodat ik jullie verhaal zo goed mogelijk kan vertellen met mijn foto’s. Ik ga hierbij op een ongedwongen manier te werk.

03

BLOEMEN KWEKEN

In het voorjaar van 2020 ben ik begonnen met het kweken van mijn eigen bloemen! Ik heb een stuk moestuin waar ik niet groenten op verbouw maar ook bloemen om te kunnen gebruiken in mijn bloemwerk. Zo kan ik zelf bepalen wanneer ik de bloemen oogst, waardoor ik ze heel vers kan verwerken. Ben je benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Op Instagram deel ik regelmatig meer over het hele proces.

04

PERSOONLIJKE WERKWIJZE

Mijn manier van werken is vrij persoonlijk. Dat pas ik vooral toe wanneer ik als bruidsfotograaf voor een bruidspaar de bruidsfotografie mag verzorgen en als ik bruidswerk, zoals het bruidsboeket, mag maken voor een bruidspaar. Ik vind het bijvoorbeeld erg fijn om, als ik een bruidspaar mag fotograferen bij hun huwelijk, het bruidspaar eerst beter te leren kennen. Het is ook belangrijk dat jullie mij en mijn manier van werken leren kennen. In een kennismakingsgesprek wordt besproken wat jullie wensen zijn en hoe ik daar als bruidsfotograaf invulling aan zou kunnen geven.

m
05

FOTO BEWERKING

De foto’s bewerk ik altijd, maar het liefst zo min mogelijk. Ik doe bijvoorbeeld iets aan de helderheid, hooglichten, schaduwen. Ik houd van een mooie combinatie van kleur en zwart wit. Soms is een foto juist heel mooi in zwart wit, omdat dan beter details zijn te zien. Soms is een foto juist mooier in kleur omdat bijvoorbeeld in een foto veel kleur zit. Denk bijvoorbeeld aan het bruidsboeket. Bij elke foto bekijk ik hoe ik de objecten / inhoud van een foto het best tot hun recht kan laten komen.

06

POSEREN

Als bruidsfotograaf werk ik zoveel als mogelijk op de achtergrond. Dit betekent dat jullie niet, of zo min mogelijk, mijn aanwezigheid zullen ervaren. Tijdens de coupleshoot werk ik op niet-geregiseerde manier en vraag jullie dan ook niet om gekke houdingen of poses aan te nemen. Het liefst werk ik dan ook met natuurlijke spontane houdingen en ik laat dit dan ook terug komen in de foto’s. Voor mij is het namelijk erg belangrijk dat jullie jezelf herkennen in de foto’s. De foto’s worden liefdevol, puur en romantisch.

Follow Me on Instagram

@ Lijn10_marjolijn_

It seems that you haven't connected with your Instagram account