Dit jaar hebben de Dahlia’s het echt heel goed gedaan en volop gebloeid. Hieronder kun je mijn topfavorieten bekijken van het jaar 2022! Ik probeer elk jaar tientallen nieuwe dahlia-variëteiten uit op zoek naar unieke vormen, de meest mooie kleuren en een goede groeiwijze en opbrengst van bloemen. Ik koop Dahlia knollen van veel verschillende kwekers, en kan ook zo op deze manier kijken welke het wel goed doen, en welke Dahlia’s het niet goed hebben gedaan. Is een Knol niet goed opgekomen, of heeft hij heel weinig bloemen gegeven, dan kan het zijn dat hij niet meer gepland gaat worden in het nieuwe jaar. Ook weet ik dan dat ik deze knol niet hoef te splitten omdat deze geen goede opbrengst heeft gehad.

Dahlia’s werken ontzettend verslavend, dus elk jaar kan ik mijn dan ook niet inhouden om nieuwe variëteiten aan te schaffen om zo mijn Dahlia collectie uit te kunnen breiden.(De meeste foto’s zijn gemaakt met mijn professionele camera, maar er zitten ook wat beelden bij, die gemaakt zijn met mijn telefoon.)