Blog

WELKE VORMEN BRUIDSBOEKETTEN ZIJN ER?

BLOG || WELKE VORMEN BRUIDSBOEKETTEN ZIJN ER? 

In mijn vorige blog kon je lezen wat de nieuwste boeket trends van 2018 zijn! Maar welke vormen van bruidsboeketten zijn er eigenlijk? Er zijn best veel verschillende vormen van bruidsboeketten, dus als je gaat kiezen wat voor soort bruidsboeket je gaat kiezen, kun je ook nog kijken welke vorm je het meeste aanspreekt. Ik geef je meer informatie en ik laat je de meeste gekozen vormen van bruidsboeketten zien.

 

Biedermeier || Deze vorm is toch wel de meest gekozen vorm van de laatste jaren. Een mooi strak bolletje, waarbij de bloemen stevig en strak gebonden tegen elkaar aan zitten, (of gestoken in een bridy), maar dus dicht tegen elkaar aan. Er steken geen sprieten of groen uit, het is vaak een symmetrisch boeket, en er worden ongeveer 3 bloemsoorten per boeket gebruikt. Ook is het groen niet opvallend aanwezig, vooral de bloemen zijn goed te zien en zijn het belangrijkste.

Deze vorm van bruidsboeket zou goed bij jou kunnen passen als jij graag een rond, strak en maar bijvoorbeeld 3 soorten bloemen wil.

Groningen, Zuidhorn, Lijn 10, Marjolijn, Groningen, boeket trouwen, bruidswerk lijn 10, fotografie, fotograaf zuidhorn, fotografie Zuidhorn, trouwen, bloemen, lijn 10

 

 

 

Druppelvormig|| Deze vorm is wat klassieker en zag je vooral veel op de trouwfoto’s van onze opa’s en oma’s. Het groen en de bloemen is in evenwicht bij dit boeket. Het woord zegt het al, de vorm van het boeket heeft een druppelvorm. De bovenkant van het boeket is rond en loopt in de vorm van een punt naar beneden. Een druppel dus. Deze vorm zou bij jou kunnen passen als je een klassieke of vintage jurk of thema hebt. En je bruidsboeket wat minder strak hoeft te zijn als een Biedermeier.

Groningen, Zuidhorn, Lijn 10, Marjolijn, Groningen, boeket trouwen, bruidswerk lijn 10, fotografie, fotograaf zuidhorn, fotografie Zuidhorn, trouwen, bloemen, lijn 10

 

 

 

Waterval || Ook bij de waterval is het boeket aan de bovenkant rond, en loopt hij in een punt naar bededen. Alleen is de vorm, en het boeket van een waterval veel groter dan bij de druppel. En hij loopt ook veel langer door naar beneden. Er wordt gewerkt met veel groen, om zo de vorm te bepalen en als opvulling, omdat het vaak een groot boeket is. Deze vorm is weer helemaal hip, omdat tegenwoordig de boeketten weer wat groter en royaler mogen zijn! Dus deze vorm van bruidsboeket zou jij kunnen kiezen als je bruidsboeket wat voller en groter mag zijn! voor het bruidsboeket op de onderstaande foto is gekozen om hem heel smal naar beneden te laten vallen.  Als je een voller boeket wil, en minder lang, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Elke vorm is weer aan te passen helemaal naar wens en op maat. 

 

 

 

Lineair|| Deze vorm is erg populair als er wordt gewerkt met Calla’s. Het heeft een moderne strakke uitstraling, en meestal wordt er maar met 1 bloemsoort gewerkt. Ook wordt er niet, of bijna geen groen gebruikt. Deze vorm zou bij jouw kunnen passen als je geen groot boeket wil, als je maar 1 soort bloem wil gebruiken. En als je voor een moderne en strak bruidsboeket wil gaan en je de bloemen het belangrijkste vindt.

 

 

 

 

 

 

Ik hoop dat je als aanstaande bruid wat inspiratie op hebt kunnen doen uit deze blog. Alle bruidsboeketten die te zien zijn in deze blog zijn door Lijn 10 gemaakt, en kunnen aangepast worden naar jouw wensen. Lijn 10 helpt je graag verder met het uitzoeken en samenstellen van jouw droom boeket! 

 

TIP || lees binnenkort ook:

  • Welke verschillende bindtechnieken zijn er? 
  • Een bruidsboeket vinden wat past bij jouw figuur!
Geen reacties
Plaats een reactie