MIJN WERKWIJZE

BLOG || MIJN WERKWIJZE: 

Elke fotograaf heeft een bepaalde manier van werken. Vaak is de manier van bewerken een kwestie van smaak: de ene persoon houdt van duidelijke contrasten en heel erg bewerkte foto’s, de andere persoon houdt weer van hele heldere lichte foto’s. Je kiest als fotograaf een bepaalde manier van bewerken. Maar ook je werkwijze is als fotograaf erg belangrijk. In deze blog vertel ik meer over mijn manier van werken. 

 

 

Bruidsfotografie Lijn 10 Leeuwarden IJsselmuiden Kampen

 

Mijn werkwijze || 

Mijn manier van werken is vrij persoonlijk. Dat pas ik vooral toe wanneer ik een bruidspaar mag fotograferen en als ik bruidswerk mag maken voor een bruidspaar. Ik vind het bijvoorbeeld erg fijn om, als ik een bruidspaar mag fotograferen bij hun huwelijk, het bruidspaar eerst beter te leren kennen. Maar andersom is dat ook belangrijk. Want misschien hebben jullie bepaalde wensen, maar is dat niet mijn manier van werken. Ik ben een hele dag aanwezig op jullie trouwdag, dus er moet zeker een soort van “klik” zijn. Dat kun je onder andere lezen in mijn blog || Het vinden van de juiste trouwfotograaf 

 

Mijn stijl ||

Mijn manier en stijl van fotograferen is licht en puur. In mijn foto’s heb ik geen overdreven contrasten of bewerkingen. Mijn foto’s hebben een romantische en een luxe uitstraling. Ik kijk veel naar details en ik vind detailfoto’s dan ook een hele mooie toevoeging in het geheel. 

 

Bewerken || 

De foto’s bewerk ik altijd, maar het liefst zo min mogelijk. Ik doe bijvoorbeeld iets aan de helderheid, hooglichten, schaduwen. Ik houd van een mooie combinatie van kleur en zwart wit. Soms is een foto juist heel mooi in zwart wit, omdat dan beter details zijn te zien. Soms is een foto juist mooier in kleur omdat bijvoorbeeld in een foto veel kleur zit. Denk bijvoorbeeld aan het bruidsboeket.  Hieronder zie je twee keer dezelfde foto, die ik in mijn stijl heb bewerkt in een zachte zwart wit bewerking en in een zachte romantische kleur bewerking. Belangrijk is om hierbij te vermelden dat ik als gespecialiseerd wedding florist ook trouwbloemwerk maak (neem gerust eens een kijkje in mijn portfolio).

 

 

Poseren || 

Bij bruidsparen of bijvoorbeeld een love of pre-wedding shoot, vraag ik niet om gekke houdingen of poses aan te nemen. Ik fotografeer eigenlijk het liefst natuurlijke houdingen. Dicht tegen elkaar aan, een knuffel. Ben je als persoon erg verlegen, dan moet je tijdens de shoot niet opeens hele aparte houdingen willen uitproberen. Want dat is niet wie jullie zijn, en jullie moeten jezelf en jullie als stel wel herkennen als jullie de foto’s terugzien. Dit is ook het mooiste als ik bij een kersvers gezin kom om hun pasgeboren Newborn te fotograferen. Het is het mooiste als jullie de foto’s terug krijgen van mij, dat jullie je in deze foto’s kunnen verplaatsen. Het liefst fotografeer ik jullie zoals jullie echt zijn!  Ik geef jullie tijdens de shoot kleine aanwijzingen, stel jullie op je gemak, en laat jullie kleine oefenen doen, zonder dat jullie je ongemakkelijk voelen of dat het voor jullie  onnatuurlijk is. Ik zet niks in scene, of geef jullie moeilijke opdrachten. De foto’s worden liefdevol en puur!                                                                                                                            

 

 

 

 

 

Geen reacties
Plaats een reactie